Sluiter Flessen

ALWID uit Duitsland, heeft heel flexibele oplossingen voor het sluiten van flessen. Dat kunnen allerhande verschillende types of combinaties van types zijn, zoals: ROPP, kurk, twist off, trigger, georienteerde doppen, drukdoppen, enz...

Ze kunnen ook een flexibele waterfall capsorteerder - bunker voorzien. Die kan zonder formaatdelen omgebouwd worden. Typisch om brede vlakke doppen te sorteren.

Hun oplossingen zijn mogelijk alleenstaand, of in een monoblok met hun lineaire of roterende oplossing. Daarbij wordt rekening gehouden dat de fles niet kan omvallen.

SERAC maakt al meer dan 20 jaar eigen machines voor het sluiten van doppen, pompjes, triggers, drukdoppen, enz...

Die zijn vooral aangewezen in monoblok met de vuller. Voordeel is dat de fles positief blijft vastgehouden worden, van de ene carrousel in de andere, wat proper afvulwerk garandeert.

Daarvoor doen ze beroep op diverse technologieën, zoals pneumatische sluiting van draaidoppen, met controle van het koppel op de dop. Het koppel is makkelijk instelbaar, zowel pneumatisch als optioneel via het controle paneel.

Nieuw is het gebruik van servo motoren voor het opschroeven, waardoor er ook feedback is van het gegeven koppel en waarbij meer flexibele oplossingen kunnen geboden worden voor georiënteerde doppen, triggers en dergelijke.